Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yenilenebilir Enerji Kapasitesinde Rekor Beklentisi

09.07.2023 - 19:44, Güncelleme: 09.07.2023 - 19:44 6701+ kez okundu.
 

Yenilenebilir Enerji Kapasitesinde Rekor Beklentisi

IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde, son dönemde enerji piyasasında ve özellikle Avrupa'daki gelişmelerin yenilenebilir enerjinin emisyonları azaltmanın yanı sıra enerji güvenliğini sağlamadaki rolünü bir kez daha kanıtladığını söyledi.
Dünyada geçen yıl 295 gigavat ile rekor seviyeye ulaşan yenilenebilir enerji kapasitesinin, bu yıl yüksek ham madde maliyetleri ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen, 320 gigavata çıkarak rekor tazelemesi bekleniyor. Yenilenebilir enerji kapasitesinde yüksek ham madde maliyetleri ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen, bu yıl 320 gigavata çıkılarak yeni bir rekor daha kırılması bekleniyor.   Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Yenilenebilir Enerji Piyasası Güncelleme raporuna göre, dünyada geçen yıl devreye alınan yenilenebilir enerji kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 6 artışla 295 gigavat oldu.   Bugüne kadar bir yılda devreye alınan en yüksek kapasite olan bu miktarın yaklaşık yarısını güneş enerjisi kurulumları oluşturdu.   Söz konusu kapasitenin yüzde 46'sı Çin'de devreye alındı. Avrupa Birliği (AB) ise 36 gigavatla ​​​​​​​en yüksek yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye girdiği ikinci bölge oldu.   Küresel yenilenebilir enerji kapasitesi kurulumlarının, tedarik zincirinde devam eden aksamalar ve yüksek ham madde maliyetlerine rağmen, bu yıl da 320 gigavata ulaşarak yeni bir rekora daha imza atması öngörülüyor.   Çin, kara rüzgar gücünde liderlik yolunda   Rapora göre, bu yıl devreye girmesi beklenen kapasite Almanya'nın tüm elektrik talebini veya AB'nin doğal gazdan ürettiği elektriği tek başına karşılayabilecek düzeyde.   Bu yılki kapasitenin yüzde 60'ının güneş enerjisinden geleceği hesaplanıyor. Kalan yüzde 40'lık bölümün ise rüzgar, hidroelektrik ve diğer yenilenebilir kaynakların oluşturması bekleniyor.   Bu yıl devreye alınması beklenen rüzgar enerjisi kapasitesiyle Çin'in Avrupa'yı geride bırakarak dünyadaki en yüksek kara rüzgar enerjisi kapasitesine ulaşacağı tahminleri yapılıyor.   Raporda, yenilenebilir enerjinin iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sunmasının yanında Rus fosil yakıtlarına bağımlılığın azaltılmasında kritik rol oynadığına işaret ediliyor.   IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde, son dönemde enerji piyasasında ve özellikle Avrupa'daki gelişmelerin yenilenebilir enerjinin emisyonları azaltmanın yanı sıra enerji güvenliğini sağlamadaki rolünü bir kez daha kanıtladığını söyledi.   "Bürokratik işlemleri azaltmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının yayılması için izin süreçlerini hızlandırmak ve teşvikler sağlamak, hükümetlerin bugünkü enerji güvenliği ve piyasa zorluklarını aşması için atacağı adımlar.” diyen Fatih Birol, bu adımların uluslararası iklim hedeflerini gerçekleştirmeyi de mümkün kılacağını söyledi.
IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde, son dönemde enerji piyasasında ve özellikle Avrupa'daki gelişmelerin yenilenebilir enerjinin emisyonları azaltmanın yanı sıra enerji güvenliğini sağlamadaki rolünü bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Dünyada geçen yıl 295 gigavat ile rekor seviyeye ulaşan yenilenebilir enerji kapasitesinin, bu yıl yüksek ham madde maliyetleri ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen, 320 gigavata çıkarak rekor tazelemesi bekleniyor.



Yenilenebilir enerji kapasitesinde yüksek ham madde maliyetleri ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen, bu yıl 320 gigavata çıkılarak yeni bir rekor daha kırılması bekleniyor.
 
Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Yenilenebilir Enerji Piyasası Güncelleme raporuna göre, dünyada geçen yıl devreye alınan yenilenebilir enerji kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 6 artışla 295 gigavat oldu.
 
Bugüne kadar bir yılda devreye alınan en yüksek kapasite olan bu miktarın yaklaşık yarısını güneş enerjisi kurulumları oluşturdu.
 
Söz konusu kapasitenin yüzde 46'sı Çin'de devreye alındı. Avrupa Birliği (AB) ise 36 gigavatla ​​​​​​​en yüksek yenilenebilir enerji kapasitesinin devreye girdiği ikinci bölge oldu.
 
Küresel yenilenebilir enerji kapasitesi kurulumlarının, tedarik zincirinde devam eden aksamalar ve yüksek ham madde maliyetlerine rağmen, bu yıl da 320 gigavata ulaşarak yeni bir rekora daha imza atması öngörülüyor.
 
Çin, kara rüzgar gücünde liderlik yolunda
 
Rapora göre, bu yıl devreye girmesi beklenen kapasite Almanya'nın tüm elektrik talebini veya AB'nin doğal gazdan ürettiği elektriği tek başına karşılayabilecek düzeyde.
 
Bu yılki kapasitenin yüzde 60'ının güneş enerjisinden geleceği hesaplanıyor. Kalan yüzde 40'lık bölümün ise rüzgar, hidroelektrik ve diğer yenilenebilir kaynakların oluşturması bekleniyor.
 
Bu yıl devreye alınması beklenen rüzgar enerjisi kapasitesiyle Çin'in Avrupa'yı geride bırakarak dünyadaki en yüksek kara rüzgar enerjisi kapasitesine ulaşacağı tahminleri yapılıyor.
 
Raporda, yenilenebilir enerjinin iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sunmasının yanında Rus fosil yakıtlarına bağımlılığın azaltılmasında kritik rol oynadığına işaret ediliyor.
 
IEA Başkanı Fatih Birol, rapora ilişkin değerlendirmesinde, son dönemde enerji piyasasında ve özellikle Avrupa'daki gelişmelerin yenilenebilir enerjinin emisyonları azaltmanın yanı sıra enerji güvenliğini sağlamadaki rolünü bir kez daha kanıtladığını söyledi.
 
"Bürokratik işlemleri azaltmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının yayılması için izin süreçlerini hızlandırmak ve teşvikler sağlamak, hükümetlerin bugünkü enerji güvenliği ve piyasa zorluklarını aşması için atacağı adımlar.” diyen Fatih Birol, bu adımların uluslararası iklim hedeflerini gerçekleştirmeyi de mümkün kılacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.