Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Konut Talebinin Canlı Olmasını Bekliyoruz

24.08.2020 - 11:07, Güncelleme: 07.07.2023 - 14:40 8031+ kez okundu.
 

Konut Talebinin Canlı Olmasını Bekliyoruz

Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir.
KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas önümüzdeki dönemde hem yurt içi hem de yurt dışı konut talebinin canlı olmasını beklediklerini belirterek, "Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir" dedi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ülke genelindeki ve yabancılara yönelik konut satışlarındaki canlılığın gelecek dönemde de sürmesini beklediklerini söyledi.   TÜİK konut satış istatistiklerine ilişkin yaptığı bir açıklama yapan Altan Elmas, satış adetlerinin aralıkta 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 113,7 arttığını ve en yüksek ikinci aylık rakamın görüldüğünü bildirdi.   İpotekli konut satışlarının aralık ayında yüzde 209,3 arttığını, yıllık toplam satışların içindeki payının yüzde 19,7 olarak gerçekleştiğini belirten Elmas, bu rakamın özel bankaların yüksek konut kredi faizleri sebebiyle düşük kaldığını ifade etti.   2021'de yabancılara 58 bin 576 konut satıldığını hatırlatan Elmas, döviz kurundaki artışın yabancılara avantaj sağladığını, dünya genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışın Türkiye'yi cazip kıldığını dile getirdi.   Geçen yıl ulaşılan rakamların şaşırtıcı olmadığını, inşaat maliyetlerindeki artışa ve faizlerin yüksek seyretmesine karşın talebin sürdüğünü anlatan Elmas, konut yatırımına ilgisinin sürdüğüne işaret etti.   Önümüzdeki dönemde de hem yurt içi konut talebinin hem de yurt dışı konut talebinin canlı olmasını beklediklerini söyleyen Altan Elmas, “Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir." dedi.
Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir.

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas önümüzdeki dönemde hem yurt içi hem de yurt dışı konut talebinin canlı olmasını beklediklerini belirterek, "Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir" dedi.



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ülke genelindeki ve yabancılara yönelik konut satışlarındaki canlılığın gelecek dönemde de sürmesini beklediklerini söyledi.
 
TÜİK konut satış istatistiklerine ilişkin yaptığı bir açıklama yapan Altan Elmas, satış adetlerinin aralıkta 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 113,7 arttığını ve en yüksek ikinci aylık rakamın görüldüğünü bildirdi.
 
İpotekli konut satışlarının aralık ayında yüzde 209,3 arttığını, yıllık toplam satışların içindeki payının yüzde 19,7 olarak gerçekleştiğini belirten Elmas, bu rakamın özel bankaların yüksek konut kredi faizleri sebebiyle düşük kaldığını ifade etti.
 
2021'de yabancılara 58 bin 576 konut satıldığını hatırlatan Elmas, döviz kurundaki artışın yabancılara avantaj sağladığını, dünya genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışın Türkiye'yi cazip kıldığını dile getirdi.
 
Geçen yıl ulaşılan rakamların şaşırtıcı olmadığını, inşaat maliyetlerindeki artışa ve faizlerin yüksek seyretmesine karşın talebin sürdüğünü anlatan Elmas, konut yatırımına ilgisinin sürdüğüne işaret etti.
 
Önümüzdeki dönemde de hem yurt içi konut talebinin hem de yurt dışı konut talebinin canlı olmasını beklediklerini söyleyen Altan Elmas, “Kamu bankalarımızın birinci el konut üretimini desteklemek için konut kredi faizlerini yüzde 1,20 seviyesinde tutması yeni konut üretimi açısından hayati önemdedir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.