Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Siemens’in Önceliği Sürdürülebilir Kalkınma

10.07.2023 - 16:09, Güncelleme: 10.07.2023 - 16:09 6651+ kez okundu.
 

Siemens’in Önceliği Sürdürülebilir Kalkınma

Sürdürülebilir Kampüs Projesi: Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle yürütülen proje ile üniversite öğrencileri, daha sürdürülebilir kampüsler ve çevre problemlerine karşı çözüm odaklı sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışıyor.
162 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Siemens; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sürdürülebilir kalkınmayı öncelik olarak gören Siemens’in bu yöndeki girişimleri, Siemens Strateji Programı Vizyon 2020’yi başarıyla uygulamak açısından kilit rol oynuyor. Siemens, globalde 2030 yılında, Türkiye’de ise 2023’te karbon-nötr bir şirket olmayı hedefliyor. Dünya genelinde CO2 emisyonunun 570 milyon ton azalmasına katkıda bulunuluyor. Gelirinin %40’ını çevre dostu ürün portföyünden elde eden Siemens Türkiye ise, Türkiye’nin CO2 emisyonunun yılda 7,7 milyon ton, yani yüzde 1,7 oranında azalmasına katkı sağlıyor. Gebze’de Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı üretim tesisine sahip olan Siemens Türkiye’nin sürdürülebilir projeleri dikkat çekiyor. Siemens Türkiye, bünyesinde bir Sürdürülebilirlik Ofisi de bulunduruyor. Siemens Türkiye CSO’su (Sürdürülebilirlik Yöneticisi) Esra Kent, şirketin çevresel sürdürülebilirlik anlayışını şöyle özetliyor: “Şirketimizin sürdürülebilirlik stratejisi globalde 3P olarak ifade ediliyor: Planet, People, Profit; yani Gezegen, İnsan ve Kazanç. Bu başlıklardan özelikle People, yani insan başlığı bizim için çok önemli. İnsan kaynağımız, çalışanlarımızın çeşitliliği ve fırsat eşitliği, çevre bilinci, insan sağlığı ve yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri de bunun alt başlıklarını oluşturuyor. Sürdürülebilirlik anlayışımız ekonomi, çevre ve toplum açısından gelecek nesillerin yararına hareket etmeye dayanıyor. Dolayısıyla müşterilerimizin ve içinde yaşadığımız toplumun sürdürülebilir gelişim sağlaması için sürdürülebilirlik çalışmalarımızda da bu alanlara odaklanıyoruz. Bu çerçevedeki ana çalışma alanlarımızı sürdürülebilir iş pratikleri, müşterilerimizin rekabetçiliğine katkı sağlamak ve toplumların sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak olarak sıralayabiliriz.”   Sanattan eğitime hayatın her alanında Sürdürülebilir Kampüs Projesi: Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle yürütülen proje ile üniversite öğrencileri, daha sürdürülebilir kampüsler ve çevre problemlerine karşı çözüm odaklı sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışıyor. Siemens Opera Yarışması: “Yaşam için müzik, yaşam için yenilikçi zeka” yaklaşımıyla düzenlenen Siemens Opera Yarışması’nı kazanan gençler, bursla gittikleri ülkelerde dünyanın en ünlü opera sanatçıları ile çalışma fırsatı yakalıyor. Bugüne kadar 100’den fazla genç yeteneğe, yılda yaklaşık 350 bin lira değerinde burs ve ödül sağlandı. Mühendislik Desteği: Siemens Türkiye, bugüne kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile birçok proje hayata geçirdi. Şirket bünyesindeki gönüllülük çalışmaları kapsamında robotik ve mekatronik alanlarında Darüşşafaka’daki kulüplere destek veriliyor. Bu doğrultuda Darüşşafaka Robot Kulübü “Sultans of Türkiye”nin sponsorluğu üstlenildi.
Sürdürülebilir Kampüs Projesi: Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle yürütülen proje ile üniversite öğrencileri, daha sürdürülebilir kampüsler ve çevre problemlerine karşı çözüm odaklı sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışıyor.

162 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Siemens; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sürdürülebilir kalkınmayı öncelik olarak gören Siemens’in bu yöndeki girişimleri, Siemens Strateji Programı Vizyon 2020’yi başarıyla uygulamak açısından kilit rol oynuyor.


Siemens, globalde 2030 yılında, Türkiye’de ise 2023’te karbon-nötr bir şirket olmayı hedefliyor. Dünya genelinde CO2 emisyonunun 570 milyon ton azalmasına katkıda bulunuluyor. Gelirinin %40’ını çevre dostu ürün portföyünden elde eden Siemens Türkiye ise, Türkiye’nin CO2 emisyonunun yılda 7,7 milyon ton, yani yüzde 1,7 oranında azalmasına katkı sağlıyor. Gebze’de Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı üretim tesisine sahip olan Siemens Türkiye’nin sürdürülebilir projeleri dikkat çekiyor. Siemens Türkiye, bünyesinde bir Sürdürülebilirlik Ofisi de bulunduruyor.

Siemens Türkiye CSO’su (Sürdürülebilirlik Yöneticisi) Esra Kent, şirketin çevresel sürdürülebilirlik anlayışını şöyle özetliyor: “Şirketimizin sürdürülebilirlik stratejisi globalde 3P olarak ifade ediliyor: Planet, People, Profit; yani Gezegen, İnsan ve Kazanç. Bu başlıklardan özelikle People, yani insan başlığı bizim için çok önemli. İnsan kaynağımız, çalışanlarımızın çeşitliliği ve fırsat eşitliği, çevre bilinci, insan sağlığı ve yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri de bunun alt başlıklarını oluşturuyor. Sürdürülebilirlik anlayışımız ekonomi, çevre ve toplum açısından gelecek nesillerin yararına hareket etmeye dayanıyor. Dolayısıyla müşterilerimizin ve içinde yaşadığımız toplumun sürdürülebilir gelişim sağlaması için sürdürülebilirlik çalışmalarımızda da bu alanlara odaklanıyoruz. Bu çerçevedeki ana çalışma alanlarımızı sürdürülebilir iş pratikleri, müşterilerimizin rekabetçiliğine katkı sağlamak ve toplumların sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak olarak sıralayabiliriz.”
 

Sanattan eğitime hayatın her alanında


Sürdürülebilir Kampüs Projesi: Siemens Türkiye Sürdürülebilirlik Ofisi ile Koç Üniversitesi ortak girişimiyle yürütülen proje ile üniversite öğrencileri, daha sürdürülebilir kampüsler ve çevre problemlerine karşı çözüm odaklı sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışıyor.

Siemens Opera Yarışması: “Yaşam için müzik, yaşam için yenilikçi zeka” yaklaşımıyla düzenlenen Siemens Opera Yarışması’nı kazanan gençler, bursla gittikleri ülkelerde dünyanın en ünlü opera sanatçıları ile çalışma fırsatı yakalıyor. Bugüne kadar 100’den fazla genç yeteneğe, yılda yaklaşık 350 bin lira değerinde burs ve ödül sağlandı.

Mühendislik Desteği: Siemens Türkiye, bugüne kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile birçok proje hayata geçirdi. Şirket bünyesindeki gönüllülük çalışmaları kapsamında robotik ve mekatronik alanlarında Darüşşafaka’daki kulüplere destek veriliyor. Bu doğrultuda Darüşşafaka Robot Kulübü “Sultans of Türkiye”nin sponsorluğu üstlenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.