Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, 74,76 Seviyesine İndi

10.07.2023 - 14:56, Güncelleme: 10.07.2023 - 14:56 5538+ kez okundu.
 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, 74,76 Seviyesine İndi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi haziran ayı sonuçlarına göre, güven ve beklenti endekslerinde de haziranda sınırlı gerileme yaşandı ve bir önceki aya göre sırasıyla 0,63 ve 1,1 puanlık düşüşler meydana geldi.
İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, haziran ayında 74,76 puana geriledi. Güven endeksi 0,63, beklenti endeksi ise 1,1 puan düştü. Çalışma gün sayısının normalleşmesi ile sektörü hareketlendiriken, yılın geri kalanına yönelik beklentilerde zayıflama gözlendi   İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, mayıs ayı sonrası 0,05 puanlık sınırlı ölçüde gerileme kaydederek haziran ayında 74,76 puana indi.   Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi haziran ayı sonuçlarına göre,  güven ve beklenti endekslerinde de haziranda sınırlı gerileme yaşandı ve bir önceki aya göre sırasıyla 0,63 ve 1,1 puanlık düşüşler meydana geldi.   Haziran ayında çalışma gün sayısının normalleşmesi ile sektörde hareketlenme yaşanırken, yılın geri kalanına yönelik beklentilerdeki zayıflama dikkat çekti.   İnşaat malzemeleri sanayisinde yüksek mevsimin olumlu katkısı ve çalışma gün sayısının önceki aya göre artması faaliyetlerde önemli artışlara neden oldu. Bu dönemde iç ve dış talepte artışlar görülürken yüksek enflasyon ve maliyetlerin sınırlayıcı etkisi zayıf kaldı.   Mayıs ayında çalışma günü sayısının azalması ile durağanlaşan faaliyet endeksi haziran ayında sıçrama kaydetti. Yüksek sezonun da etkisiyle tüm faaliyet gruplarında artışlar yaşanırken, iç ve dış talepteki hareketlilik endekse büyük katkı sağladı. Yurt içi satışların yanı sıra ihracat tarafında da yükseliş görüldü.   Çalışma gün sayısındaki normalleşme ile birlikte artan iç ve dış talep, üretimde artışa yol açtı. Cirolar tarafında bir bölümü enflasyon kaynaklı yüksek artış görüldü. Olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen iç ve dış talepteki hareketlilik ise sürdü.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi haziran ayı sonuçlarına göre, güven ve beklenti endekslerinde de haziranda sınırlı gerileme yaşandı ve bir önceki aya göre sırasıyla 0,63 ve 1,1 puanlık düşüşler meydana geldi.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, haziran ayında 74,76 puana geriledi. Güven endeksi 0,63, beklenti endeksi ise 1,1 puan düştü. Çalışma gün sayısının normalleşmesi ile sektörü hareketlendiriken, yılın geri kalanına yönelik beklentilerde zayıflama gözlendi


 
İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, mayıs ayı sonrası 0,05 puanlık sınırlı ölçüde gerileme kaydederek haziran ayında 74,76 puana indi.
 
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi haziran ayı sonuçlarına göre,  güven ve beklenti endekslerinde de haziranda sınırlı gerileme yaşandı ve bir önceki aya göre sırasıyla 0,63 ve 1,1 puanlık düşüşler meydana geldi.
 
Haziran ayında çalışma gün sayısının normalleşmesi ile sektörde hareketlenme yaşanırken, yılın geri kalanına yönelik beklentilerdeki zayıflama dikkat çekti.
 
İnşaat malzemeleri sanayisinde yüksek mevsimin olumlu katkısı ve çalışma gün sayısının önceki aya göre artması faaliyetlerde önemli artışlara neden oldu. Bu dönemde iç ve dış talepte artışlar görülürken yüksek enflasyon ve maliyetlerin sınırlayıcı etkisi zayıf kaldı.
 
Mayıs ayında çalışma günü sayısının azalması ile durağanlaşan faaliyet endeksi haziran ayında sıçrama kaydetti. Yüksek sezonun da etkisiyle tüm faaliyet gruplarında artışlar yaşanırken, iç ve dış talepteki hareketlilik endekse büyük katkı sağladı. Yurt içi satışların yanı sıra ihracat tarafında da yükseliş görüldü.
 
Çalışma gün sayısındaki normalleşme ile birlikte artan iç ve dış talep, üretimde artışa yol açtı. Cirolar tarafında bir bölümü enflasyon kaynaklı yüksek artış görüldü. Olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen iç ve dış talepteki hareketlilik ise sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.