Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

270 OSB, Planlı Sanayi Üretimiyle Ekonomiye Değer Katıyor

Ekonomi 09.07.2023 - 16:51, Güncelleme: 09.07.2023 - 16:51 5580+ kez okundu.
 

270 OSB, Planlı Sanayi Üretimiyle Ekonomiye Değer Katıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş onayı verilerek altyapı inşaatlarını tamamlayan ve üretime geçen OSB'lerde doluluk oranı yüzde 83, tahsis dolulukları ise yüzde 90 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu OSB'lerde 2,4 milyon kişi istihdam sağlanıyor.
Türkiye'de kuruluş onayı verilen 378 OSB'nin 270'inde üretim gerçekleştiriliyor. 30'unda kamulaştırma yapılan OSB’lerin 38'i planlama aşamasında, 40'ında ise altyapı hazırlanıyor. Altyapı inşaatlarını tamamlayarak üretime geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı OSB'lerde 2,4 milyon kişiye, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı OSB'lerde 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlanıyor. Türkiye'de planlı sanayileşmenin temel taşı olarak yapılandırılan organize sanayi bölgeleri (OSB), ülkenin dört bir yanında üretim ve ihracata katkı sağlıyor.   OSB'ler, Türkiye'de sanayinin gelişmesine katkı sağlamayı ve geri kalmış bölgelerin kalkınmalarını teşvik ederek sanayi yatırımlarını bu bölgelere çekmeyi hedefliyor.   OSB'ler, sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesini ve geliştirilmesini de amaçlıyor.   Ortak idari, teknik ve altyapı hizmetleri sunarak, sanayi işletmelerinin bir arada faaliyet göstermesine zemin hazırlayan OSB'ler, Türk sanayisinin gelişmesi, modernize olması ve dışa açılması yönünde önemli bir görev üstleniyor.   378 OSB'YE KURULUŞ ONAYI   Türkiye'de kuruluş onayı karma ve ihtisas OSB'lere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarıma dayalı ihtisas OSB'lere (TDİOSB) ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından veriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı 344, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı 34 OSB bulunuyor.   Kuruluş onayı verilen 378 OSB'nin 270'inde üretim gerçekleştirilirken 30'unda kamulaştırma yapılıyor. 38'i planlama aşamasında olan OSB’lerin 40'ında ise altyapı hazırlanıyor.   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş onayı verilerek altyapı inşaatlarını tamamlayan ve üretime geçen OSB'lerde doluluk oranı yüzde 83, tahsis dolulukları ise yüzde 90 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu OSB'lerde 2,4 milyon kişi istihdam sağlanıyor.   Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, altyapı inşaatları tamamlanan tarıma dayalı ihtisas OSB'lerde ise 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlanıyor.   EN ÇOK OSB BURSA’DA   Tüm illerde kuruluş onayı verilen OSB bulunurken Ardahan, Artvin, Hakkari ve Muğla dışındaki 77 ildeki OSB'lerde üretim yapılıyor.   Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyet gösterirken, Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyette bulunuyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş onayı verilerek altyapı inşaatlarını tamamlayan ve üretime geçen OSB'lerde doluluk oranı yüzde 83, tahsis dolulukları ise yüzde 90 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu OSB'lerde 2,4 milyon kişi istihdam sağlanıyor.

Türkiye'de kuruluş onayı verilen 378 OSB'nin 270'inde üretim gerçekleştiriliyor. 30'unda kamulaştırma yapılan OSB’lerin 38'i planlama aşamasında, 40'ında ise altyapı hazırlanıyor. Altyapı inşaatlarını tamamlayarak üretime geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı OSB'lerde 2,4 milyon kişiye, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı OSB'lerde 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlanıyor.



Türkiye'de planlı sanayileşmenin temel taşı olarak yapılandırılan organize sanayi bölgeleri (OSB), ülkenin dört bir yanında üretim ve ihracata katkı sağlıyor.
 
OSB'ler, Türkiye'de sanayinin gelişmesine katkı sağlamayı ve geri kalmış bölgelerin kalkınmalarını teşvik ederek sanayi yatırımlarını bu bölgelere çekmeyi hedefliyor.
 
OSB'ler, sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesini ve geliştirilmesini de amaçlıyor.
 
Ortak idari, teknik ve altyapı hizmetleri sunarak, sanayi işletmelerinin bir arada faaliyet göstermesine zemin hazırlayan OSB'ler, Türk sanayisinin gelişmesi, modernize olması ve dışa açılması yönünde önemli bir görev üstleniyor.
 
378 OSB'YE KURULUŞ ONAYI
 
Türkiye'de kuruluş onayı karma ve ihtisas OSB'lere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarıma dayalı ihtisas OSB'lere (TDİOSB) ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından veriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı 344, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı 34 OSB bulunuyor.
 
Kuruluş onayı verilen 378 OSB'nin 270'inde üretim gerçekleştirilirken 30'unda kamulaştırma yapılıyor. 38'i planlama aşamasında olan OSB’lerin 40'ında ise altyapı hazırlanıyor.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş onayı verilerek altyapı inşaatlarını tamamlayan ve üretime geçen OSB'lerde doluluk oranı yüzde 83, tahsis dolulukları ise yüzde 90 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu OSB'lerde 2,4 milyon kişi istihdam sağlanıyor.
 
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, altyapı inşaatları tamamlanan tarıma dayalı ihtisas OSB'lerde ise 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlanıyor.
 
EN ÇOK OSB BURSA’DA
 
Tüm illerde kuruluş onayı verilen OSB bulunurken Ardahan, Artvin, Hakkari ve Muğla dışındaki 77 ildeki OSB'lerde üretim yapılıyor.
 
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyet gösterirken, Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyette bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.