Payten, 2022’de De Ödeme Sistemleri Ekosistemini Büyütmeye Devam Edecek
2021’de hedeflerinin de üzerinde büyüyen ve Türk girişimcileri yatırımcılarla buluşturan ödüllü paya dayalı kitle fonlama projesiyle ses getiren Payten 2022’de hizmetlerini çeşitlendirip pazar payını artıracak yatırımlarını sürdürecek. Ar-Ge çalışmalarıyla ürün portföyünü ve hizmet alanını geliştiren Payten, istihdamını da yüzde 20 artıracak.
Avrupa’nın lider ödeme sistemleri firması Payten, ilk banka bağımsız online ödeme altyapısını sunduğu Türkiye’de 22 yıllık yerel tecrübesiyle e-ödeme ekosisteminin kurucuları arasında yer alıyor. Bankalara, finans kuruluşlarına, e-ticaret firmalarına, pazaryerlerine, online B2C ve B2B ödeme alan her sektörden şirkete uçtan uca ve özelleştirebilir e-ödeme çözümleri sunuyor.
Türkiye'de ve yurt dışında 27 bankanın sanal POS altyapısına güvendiği Payten, 45 binin üzerinde üye işyeri ile Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yönetiyor. En yeni teknolojik gelişmeleri Türkiye’de ilk uygulayan firma olan Payten, 2021’de bölge gelirlerini yüzde 12, istihdamını yüzde 20 artırdı. Payten Türkiye Ülke Lider Burak Kutlu ile Payten’i ve projelerini konuştuk.
KAPSAMLI ÇÖZÜMLERİYLE AYRIŞIYOR
Sunduğunuz hizmet ve çözümlerle nasıl bir sektörel konumunuz var?
Firmaların online ödemeler konusunda ihtiyacı olan her şeyi tek ürün ve tek entegrasyonla karşılayarak ve 7/24 canlı destekle en güvendikleri iş ortağı oluyoruz.
Portföyümüzde, bankalara sunduğumuz sanal POS çözümümüz Nestpay, online ödeme alan tüm firmalara sunduğumuz Merchant Safe Unipay ödeme geçidi, Merkez Bankası faaliyet onaylı sanal POS markamız Paratika, mobil çözümleri ile Mobven ve en son aramıza katılan Android POS ve mobil ödeme çözümleri sunan Smarttek bulunmakta. Bu kapsamda hizmetleri sunabilen sektörde tek firmayız.
Perakende, sigorta, enerji başta olmak üzere her sektörden firmanın en çok tercih ettiği Merchant Safe Unipay ödeme geçidi birden fazla banka ve ödeme şirketiyle entegre olarak tüm online ödeme işlemlerinin tek panelden güvenli şekilde yönetilmesini sağlıyor.
Bir ödeme geçidinin ötesinde olan MSU, akıllı işlem yönlendirme, kart saklama ve tek tıkla ödeme, linkle ödeme, tekrarlayan ödemeler, taksit programları, banka puan kullanımı, entegre anti-fraud sistemi, bayi tahsilatları, mutabakat modülü, secure IVR teknolojisi ile firmaların başarılı işlem oranlarını artırıyor, hızlı ve pürüzsüz check-out ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyor, komisyon ve operasyonel maliyetlerin azaltılmasını sağlıyor.
Hem tek başına hem de MSU ile kullanılabilen TCMB faaliyet onaylı sanal POS kuruluşumuz Paratika ise tüm bankaların kartları ve 9 farklı markanın taksit programı ile güvenli ve pratik ödeme alınmasını sağlıyor. 2021’de yüzde 300 büyüyen Paratika birçok MSU müşterimizin de tercihi.
GİRİŞİMCİLERİ YATIRIMCILARLA BULUŞTURUYOR
Ödüllü Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı projenizi anlatır mısınız?
Paratika olarak Takasbank için özel olarak online ödeme altyapısını geliştirdiğimiz ve 7/24 canlı destekle operasyonunu yönettiğimiz Paya Dayalı Kitle Fonlama projesinde online fonlama platformları üzerinden Türk girişimcilere fon sağlamak isteyen yatırımcıların kredi kartı ile ödeme işlemleri devlet kontrolünde, güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşiyor.
Mayıs 2021’den beri 48 milyon TL’nin üzerinde fon toplanan proje kapsamında 23 girişimci ihtiyaç duyduğu yatırıma ulaştı. Bizim için sosyal etki anlamında da çok özel bir yeri olan bu proje Stevie Gümüş Ödül ve Altın PSM Awards’a da layık görüldü.
2022 hedefleriniz nasıl?
2021’de hedeflerimizin de üzerinde büyüdük. 2022’de ödemeler ve FinTek sektörlerinde büyüme beklentilerine paralel olarak inorganik büyüme stratejimizle hizmetlerimizi çeşitlendirecek ve pazar payımızı artıracak şirketlere yatırım yapmayı sürdüreceğiz.
Ar-Ge çalışmalarımızla ürün portföyümüzü ve hizmet alanımızı geliştiriyoruz. Ayrıca istihdamımızı da yüzde 20 büyüterek, 2022’de de ekosistemi büyütmeyi sürdüreceğiz.