Multinet Up, çeşitlilik ve dahil etme ilkesi uyarınca kadının iş gücüne katılımını adil yaklaşımla ele alıyor. Kadınların istihdamında ve yönetimde temsilinde yüzde 50 dengesini korumaya çalışan Multinet Up’ın, 2021 itibarıyla kadın yönetici oranı yüzde 53. Şirketin İK uygulamaları anketinde kadınların memnuniyet oranı ise yüzde 98.
Ödeme sistemleri alanında yeni nesil ürün ve hizmetler geliştiren Multinet Up, sınırları olmayan, onlarca farklı sektöre uzanan geniş bir ekosisteme sahip. Lokomotif ürünü yemek kartı ile yemek kartı sektörüne yön veren şirket, akaryakıt alanında Türkiye’nin en büyük aracı kurumlarından biri olarak faaliyet gösteriyor.
Teknoloji şirketi Inventiv ile kapalı devre ödeme sistemleri geliştirerek yurt dışına satan ve siber güvenlik hizmetleri veren Multinet Up’ın Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yeşilyurt Yüngül ile konuştuk.
Multinet Up’daki yöneticilik deneyimizi aktarır mısınız?
2015’te Yönetişim ve Proje Yönetimi Direktörü olarak başladığım Multinet UP’ta Kasım 2017’den beri Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı’yım. Müşteri odaklılık ilkemizin temelinde iç ve dış müşterilerimize sunmayı hedeflediğimiz kusursuz, yeni nesil bir deneyim var. Deneyimin bütün boyutlarını; stratejiyi, insanı, süreçleri ve teknolojiyi uyum içinde yöneterek ilerliyoruz.
“KADIN DOSTU” ORGANİZASYON
Toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında kurum kültürünüz nasıl?
Çalışma kültürü ve prensipleri açısından “kadın dostu” bir organizasyonuz. 2021 İK uygulamaları memnuniyet anketinde şirket geneli için çıkan sonuç yüzde 95, sadece kadın katılımcılar bazında ise yüzde 98’di. Kadın işi – erkek işi tanımlamalarımız yok ve erkek yoğunluğunun arttığını fark ettiğimiz alana özel aksiyonlar alabiliyoruz.
2021’de IT şirketimiz inventiv’deki kadın oranını artırabilmek için iş ilanlarımızı sadeleştirdik, maskülen algılamalara yol açacak kelimeleri kullanmama kararı aldık. Pandemiyle birlikte tüm ebeveynlerimize esnek çalışma saatleri belirledik ve toplantı saatlerimizi miniklerin ilgiye en az ihtiyaç duyacağı saatler olarak revize ettik. Tüm çalışma arkadaşlarımız için eşit, adil ve insani ihtiyaçların bilincinde bir organizasyon yaratmak bizim için önemli.
İSTİHDAMDA VE YÖNETİMDE TEMSİLDE ADİL YAKLAŞIM
Kadınların istihdamı, yönetimde temsili açısından bulunduğunuz noktayı aktarır mısınız?
Kurumsal ilkelerimizden olan “Çeşitlilik ve Dahil Etme” ilkesi uyarınca kadının iş gücüne katılımını adil yaklaşımla ele alıyoruz. Çeşitliliği teşvik etme ve kadınların kariyerlerinde eşit fırsatlara sahip olması İK politikamızın önceliklerinden.
Kadın çalışanların istihdamında ve kadın yönetici sayısında yüzde 50 dengesini korumaya çalışıyoruz. Kadın yönetici oranımız her yıl artıyor. Müdür ve üstü görevlerde kadın çalışan oranımız 2019’da yüzde 39, 2020’de yüzde 50, 2021'de de yüzde 53 oldu.
İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için sektörünüze yönelik çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Uzun yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğine destek veriyoruz. Kurum içinde ve ekosistemimizde kadının iş hayatındaki rolünün güçlendirilmesine odaklanıyor, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri yürüyoruz. #HeforShe Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme Platformu, YenidenBiz Derneği, Women in Sales Network Programı gibi oluşumların partnerleri arasındayız.
Bu yıl Turkishwin’in STEM alanında okuyan ya da çalışan genç kadınlar için düzenlediği Milyon Kadına Mentorlük programına 7 mentorle dahil olduk. Ben de Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin 5. dönem mentileri arasında yer alıyorum.